dimecres

ESQUIROLS

ESQUIROLS (DEGÚS) 

El degú , rata, ratolí (normalment es diuen “Esquirols xilens.”)) ( Octodon degus ) és una espècie  de rosegador de  famìlia Octodontiae . És conegut també per multitud d'altres noms, com degú / ratolí cua de pinzell, degú / ratolí de les pircas o, fins i tot, ratolí cua de trompeta. No obstant això, aquest petit caviomorfo endèmic de Xile és usualment denominat degú comú , per distingir-lo dels altres membres del gènere Octodon . El terme degú per si sol, però, pot usar-se per referir-se al gènere Octodono, de forma comuna, a Octodon degus . Altres caviomorfos amb els quals els degús estan estretament relacionats són les xinxilles i els conillets d’indies

Igual que les xinxilles, els degús poden reproduir-se en qualsevol època de l'any. El seu període de gestació, de 90 dies, és molt llarg comparat amb els d'altres rosegadors. A causa d'aquest llarg embaràs, les cries de degú neixen completament cobertes de pèl i amb els seus ulls oberts. Les ventrades dels degús oscil·len entre 3 i 9 cries, sent la mitjana de 4.



Els degús són altament socials. Viuen en caus subterranis, que solen excavar a comunitat. Els degús que caven junts coordinen les seves activitats, formant cadenes d'excavació. Les femelles que viuen al mateix grup poden niar comunalment; tenen cura de la cria d'altres femelles. Passen una gran quantitat de temps en la superfície, quan surten a la recerca d'aliments. Quan estan buscant aliment, la seva habilitat per detectar.


DESPRÉS D’AQUESTA INFORMACIÓ ANEM A VEURE COM TENIR UN.
1:Primer

has de saber que no poden viure sols i si només tens 1 has d'estar amb ell la majoria del temps.

2:Han de tenir les dents TARONGES si els té blancs significa que alguna cosa no va bé, no cal raspallar les dents


4:Necessiten espais grans, si no s'estressen (en Japó els tenen solts per la casa), els espais influeixen molt en el degú si és molt gran es fan mes grans.

5:MAI agafades a un degú per la cua, la cua del degú és molt fràgil.

6: es convenient que tinguin
 una dieta pobres en sucres per la seva tendència a la diabetis
i necessiten fenc per mantenir un bon trànsit intestinal

ANIEL LLECHA 


4 comentaris:

Amparo ha dit...

Molta i molt bona informació Aniel. M'ha quedat molt clar tota l'informació que ens has donat. Genial!

Unknown ha dit...

Ets tot un expert ehh! De ben segur que estan la mar de ben cuidats els teus esquirolets.

Escola Joan XXIII ha dit...

Aniel,

veig que en saps molt, potser a casa tens una experta en animals oi?

Jose ha dit...

Enhorabona Aniel per la informació.. potser em compro un per tenir.lo a casa.